Matematické soutěže v době podzimního uzavření škol


I když ve škole není po žácích ani vidu ani slechu, život školy jede dál. Žáci se účastní distanční výuky, která se stala pro ně povinná. Dobrovolné však zůstávají soutěže, kterých se žáci mohou účastnit. Tak jako každý rok i letos na podzim se žáci druhého stupně zapojili do matematických soutěží, a to do Logické olympiády a netradičně do Matematického klokana.


Prvního kola Logické olympiády se zúčastnilo 20 dětí. Mezi nejlepší na naší škole patřil Michal Hladík z 9. B, který se v Jihomoravském kraji probojoval do první stovky. Neztratily se ani Daniela Jedličková z 9. A, Lucie Jurečková z 9. B a Kateřina Pacasová z 7. C.

Matematický klokan se koná obvykle na jaře, ovšem letos z důvodu karantény a jarního uzavření škol se konání přesunulo na podzim. Ani teď mu však nepřálo štěstí, a tak se organizátoři rozhodli uspořádat soutěž distanční formou, kde šlo více než v jiné roky zejména o počítání pro radost. Jelikož se jednalo o jarní soutěž z minulého roku, zařadili jsme žáky do jarních kategorií. V kategorii Klokánek, žáci 6. ročníku, zvítězila Julie Marková před Lukášem Gregrem a Lucií Nečasovou, všichni z 6. B. V kategorii Benjamín, žáci 7. a 8. tříd, byl nejlepší Marek Musil ze 7. C před Patrikem Nádvorníkem a Barborou Dokoupilovou, oba ze 7. B. V nejstarší kategorii Kadet se o zlato podělili Daniela Jedničková z 9. A a Martin Moliš z 9. B, bronz patří Lucii Jurečkové z 9. B.

Všem žákům, kteří našli odvahu a do soutěží se přihlásili, děkujeme za účast, jmenovaným blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci školy. Jen tak dále.

Mgr. Ivana Coufalová, Kabinet matematiky