ERASMUS+ na ZŠ Arménské



Financováno Evropskou unií. Názory vyjádřené jsou názory autora a neodrážejí nutně oficiální stanovisko Evropské unie či Evropské výkonné agentury pro vzdělávání a kulturu (EACEA). Evropská unie ani EACEA za vyjádřené názory nenese odpovědnost.




ERASMUS+ na ZŠ Arménské

ERASMUS+ je vzdělávací program Evropské unie, který podporuje spolupráci a mobilitu ve všech sférách vzdělávání, v odborné přípravě a v oblasti sportu, mládeže a neformálního vzdělávání. Cílem programu je zvýšení kvality a přiměřenosti kvalifikací a dovedností spojené s možností studijních pobytů. Větší podpory se dostává i informačním platformám, jako je eTwinning, které propojují školy prostřednictvím internetu. Programu ERASMUS+ se mohou zúčastnit jak žáci, tak učitelé.

Vzhledem k tomu, že spolupráci se zahraničními školami považujeme za velmi důležitou, stejně tak výjezdy spojené s poznáváním jiných vzdělávacích systémů a kultur, požádali jsme jako škola o akreditaci v rámci programu Erasmus+ na období 2021–2027 na akci KA 1 – Vzdělávací mobilita jednotlivců. Tu jsme jako jediná brněnská základní škola obdrželi. Tato akreditace nám umožní snadnější čerpání finančních prostředků v rámci programu.

Zároveň jsme byli úspěšní jako žadatelé ve dvou klíčových akcích: KA 1 – Vzdělávací mobilita jednotlivců a KA 2 – Spolupráce na inovacích a výměna osvědčených postupů. Díky těmto grantům jsme navázali spolupráci se slovinskou základní školou v Naklu a základní školou Kooperu.

Projektový tým:

Mgr. Petr Holánek, ředitel

Ing. Helena Jedličková, Ph.D., koordinátor projektu

Mgr. Alena Procházková, učitelka I. stupně, vedoucí projektu KA210 Li, KA 121 24

Mgr. Jitka Remsová, učitelka I. stupně – administrátor, e Twinning

Ing. Jana Kyselová, ekonom

Mgr. Jaromír Krejčí, učitel II. stupně, vedoucí projektu KA121 21, KA210 Kr. KA 121 22, KA 121 24 II. st.

Mgr. Jan Melichárek, učitel II. stupně – administrátor, e Twinning

Mgr. Jiří Rossi, učitel II. stupně pro internacionalizaci

Doc. Jiří Matyášek, CSc., člen projektového týmu, garant ERASMUS+ Slovinské projekty