Závod v oblékání reflexních prvků


(Volnočasové aktivity pro děti, díl 6.)

Od 30. listopadu už máme v naší školní družině všechny děti. S elánem jsme se pustili do plánovaných volnočasových aktivit. Jednou z nich je i závod v oblékání reflexních prvků.

Ve všech odděleních proběhly besedy o bezpečnosti chodců jako součásti silničního provozu. Dospěli jsme k názoru, že reflexní prvky pomáhají zviditelnit chodce ale i naše domácí mazlíčky – pejsky.

Pro děti jsme připravili závod v oblékání reflexních prvků. Jelikož současná epidemiologická situace nám nedovoluje, abychom tento závod provedli s dětmi v družině, navrhujeme vám, abyste, milé děti, si zasoutěžili se svými rodiči doma a přitom zjistili, jaké reflexní prvky doma máte.

Nejprve shromážděte všechny dostupné předměty s reflexními prvky, které doma máte. Mohou to být reflexní pásky, reflexní vesta, reflexní odrazka, kšiltovka s reflexními prvky, aktovka nebo batoh s reflexními prvky, reflexní obleček pro pejska nebo jakékoliv oblečení, které na sobě má reflexní prvky.

Ideální by bylo nalézt pět takovýchto předmětů. Pokud jich budete mít více nebo méně, ničemu to nevadí. Všechny tyto předměty společně pojmenujte a řekněte si kam se správně umisťují. (Kupříkladu obleček pro pejska by byl jistě slušivý i na noze nebo ruce, ale mnohem lépe by se na takovém místě vyjímala reflexní páska.)

Když víte, kam vše patří, můžete přistoupit k samotnému závodu. Kromě výše zmíněných předmětů, budete potřebovat ještě stopky.

Postupně se doma můžete vystřídat v tom, jak rychle si každý člen domácnosti dokáže všechny reflexní prvky na sebe obléct a nasadit, aby mohl vyrazit ven večer nebo za snížené viditelnosti.

A za nejlepší čas by byla jistě vhodná nějaká sladká odměna.