Třídenní výlet 4. A a 5. A do Hipocentra Koryčany


Na začátku školního roku se naše dvě třídy 4. A a 5. A vydaly na třídenní výlet do přírody. Chtěli jsme si po prázdninách užít chvíle, kdy jsme konečně zase spolu, a také si vynahradit neuskutečněnou jarní školu v přírodě. To, že jsme na výletě načerpali pořádnou dávku podzimního sluníčka, byl jenom další příjemný bonus.

O tom, jak se nám na výletě líbilo, vám nejlépe popovídají přímí účastníci.

Ve středu 16. 9. se naše třída 5. A sešla společně se třídou 4. A u kotelny na odjezd k výletu do Koryčan. Nejprve jsme jeli více než hodinu autobusem. Byla to sranda. Když jsme dojeli, ubytovali jsme se. Pokoje byly za tu cenu ok. Paní vedoucí nás seznámila s pravidly, na farmě si dávají záležet na třídění odpadu. Šli jsme si hrát do zámeckého parku. Pak si nás vzal na starost Freďák. Jako první nás učil uzlovat a házet lasem. Byli jsme se podívat na vystoupení akrobatek na koni, které bylo super. Večer jsme hráli hry Na lišky a vybíjenou.

Ve čtvrtek byl hezký den. Byli jsme se podívat do stájí, dozvěděli jsme se velké množství informací o koních. Hráli jsme vlajkovanou a to nás moc bavilo. Odpoledne jsme šli do kopce, kde na nás čekala připravená soutěž. První disciplína byla hod sekerou a ti největší borci a borky se trefili do terče. Druhá disciplína, hod nožem, byla mnohem náročnější, a proto úspěšných pokusů bylo opravdu málo. Na závěr byla střelba z luku, a to jsme se trefili skoro všichni. Moc jsme si to užili. Den zakončilo opékání špekáčků, netradiční stezka odvahy prázdnými stájemi a pyžamová párty.

V pátek jsme vyráběli kožené náramky, stihli jsme i vyhodnocení týmů a jednotlivců. Domů jsme se vrátili utahaní, ale moc spokojení.

Za 4. A a 5. A sepsali: Štěpán B., Filip Š., Jakub K. a Martin B.