Velikonoční tvoření


(Volnočasové aktivity pro děti, díl 15.)

Vážení rodiče a milé děti, nabízíme návod, jak si můžete zkrášlit své bydlení jarní a velikonoční výzdobou. Dnes jsem si pro Vás připravila papírové tulipánky a kuřátka ve skořápce

Jarní tulipány

Pomůcky: Na tulipánky si nachystáme barevné papíry, jeden tvrdý výkres o velikosti A4, špejle nebo dřívka, nůžky, lepidlo a tužku.

Postup: Na bílý výkres si nakreslíme šablony pro květ tulipánů a obrys listů. Šablony si vystřihneme a obkreslíme na barevný papír. Listy kreslíme na zelený papír a barvu květů tulipánů si vybereme podle sebe. Já zvolila oranžový, červený, žlutý a růžový. Vše si vystřihneme a nachystáme si špejle nebo dřívka. Květy tulipánů si ohneme jako harmoniku. Pokud máme špejle tak květy propíchneme a ‚nasadíme‘ na špejli. Když použijeme dřívka, pouze tento květ nalepíme. K dřívkům/špejlím připevníme listy a krásné tulipány můžeme použít jako zápich do květináčů nebo tulipány vložíme do vázičky a máme hotovo!


Velikonoční kuřátka

Pomůcky: Pro výrobu kuřátek budeme potřebovat zbytek bílého výkresu A4, který zůstal z předešlého tvoření tulipánků. Kružítko nebo velký hrnek. Žlutý a červený barevný papír, nůžky, lepidlo černý fix a tužku.

Postup: Na bílý výkres si kružítkem uděláme velký kruh nebo obkreslíme hrdlo hrnku. Vystřihneme kruh a přehneme jej napůl. Na ohnutý kruh naznačíme prasklou skořápku a vystřihneme. Na zbylý bílý výkres nakreslíme oči a vystřihneme. Černým fixem nakreslíme do očí čočky, aby kuřátko vidělo. Na červený papír nakreslíme křídla ve tvaru srdce, zobáček a čupřinku pro kuřátko. Na žlutý papír nakreslíme tvar vejce a to bude tělo pro naše kuřátko. Na tělo kuřátka nalepíme oči, zobáček, čupřinku a křídla. Tělo kuřátka vložíme do vystřiženého prostoru v bílém výkresu. Kdyby kuřátko nechtělo ve skořápce držet, můžeme přilepit lepidlem.


Zde máte dva tipy na Velikonoční tvoření. Kdo by se chtěl pochlubit, můžete poslat foto svých výtvorů na email barbora.hradilova@zsarmenska.cz

Přejeme Vám krásné prožití Velikonoc a snad se brzy potkáme ve družině. Mnoho zdraví!!!