Arménská má talent


Po dlouhé covidové pauze se na naší škole opět mohla uskutečnit talentová soutěž Arménská má talent.

1. kolo této soutěže proběhlo 27. a 28. dubna v učebně hudební výchovy. Do soutěže se přihlásilo celkem 54 žáků, 31 z 1. stupně a 23 z 2. stupně. Žáci předvedli svůj talent ve zpěvu, tanci, ale i recitaci a skládání Rubikovy kostky. Také jsme viděli dvě zábavná skupinová pěvecko–pohybová vystoupení žáků z 5. A a z 8. A.

Výkony žáků hodnotila porota složená z žáků 8., 9. a 5. tříd a na regulérnost soutěže dohlížela paní učitelka Hůrková. Rozhodování, koho poslat do 2. kola, bylo opravdu těžké. Nakonec porota rozhodla o postupu 17 soutěžících z 1. stupně a 14 soutěžících z 2. stupně. Porota poslala do 2. kola i obě třídní vystoupení.

2. kolo soutěže proběhlo 21. 6. v tělocvičně naší školy, tentokrát již s diváky z řad našich učitelů a žáků. Viděli jsme skvělých 26 vystoupení našich talentovaných žáků. I ve 2. kole neměla porota rozhodování lehké, protože soutěžící dali do svých vystoupení úplně vše. Vždyť výhra byla lákavá! Poukázka na pizzu v hodnotě 150 Kč už přece stojí za to. A jak nakonec tato talentová show dopadla?

Na 1. stupni se o 1. místo dělily dvě žákyně – Adéla Compel z 5. B, která krásně zazpívala píseň Someone you loved a ohromila tak celou porotu, a úžasná malá tanečnice z 2. C Veronika Rozprýmová, která svými tanečními pohyby rozvlnila i sedící diváky.

2. místo získaly Karolína Fučíková ze 4. C za své krásné taneční vystoupení, Valentina Messa ze 3. A za zpěv písně Bella Ciao a třída 5. A s vystoupením Planeta Zombie.

Na 3. místě se umístili opět tři soutěžící – Hana Bierová a Lucie Šebestová z 5. A s písní Buchet je spousta, Eliška Hladišová z 5. B s písní S písničkou se lépe kráčí a Simon Pančocha z 5. A, který skvěle zarecitoval Píseň Moudrého klobouku.

Na 2. stupni se stala absolutním vítězem a získala zasloužené 1. místo Anna Marie Dolinková z 8. B s písní A Thousand Years. Svým procítěným zpěvem okouzlila jak porotu, tak i diváky, a některé dokonce dojala k slzám.

Na 2. místě se umístil Marek Musil z 9. B, který nám zazpíval píseň od Pokáče Patrik Schik a doprovodil si sám píseň na ukulele.

3. místo obsadila třída 8. A se svým vtipným vystoupením Popeláři.

Ještě jednou děkujeme všem účastníkům za jejich úžasná vystoupení, divákům za vytvoření super atmosféry a třídě 8. A za organizaci této soutěže.

Jolana Hůrková