Halloweenské zábavné odpoledne


Blížil se Halloween a naše třída 9.A se rozhodla, že 3.11. připraví Halloweenské odpoledne pro žáky 3. – 5. tříd. Pro žáky bylo nachystáno celkem 13 stanovišť, např. Vampire Hunt, Scary Reading, Halloween Surprise, Ghost Dancing, Pekelná ochutnávka, Přenášení upířích očí, Věštírna, Scary Search, Pumpkin Bowling, Halooweenský závod, Razítka a podpisy, Dark Way. Protože stanovišť bylo hodně, pomáhali nám někteří žáci z 9.B, 9.C a z 8.C.

Přípravy masek, stanovišť, výzdoby a dalších věcí, byly celkem náročné a zabraly nám téměř tři týdny.

Zábavné odpoledne bylo zahájené v 15 hodin v družinové tělocvičně, kde proběhlo přivítání strašidelných masek. Během písničky paní učitelky vybraly 8 nejlepších masek, které pak byly odměněny nějakou sladkostí. Pak se děti již mohly rozprchnout na stanoviště, která pro ně byla připravena.

Nejoblíbenějším stanovištěm bylo mezi dětmi jednoznačně Dark Way neboli Stezka odvahy, které se nacházelo na chodbě u jídelny. V hudebně se shromažďovali žáci, kteří si chtěli stezku projít. Během čekání, si děti vyplňovaly různá bludiště a povídaly si. Pak se přemístily na začátek strašidelné stezky, kde jim bylo vysvětleno, jak bude stezka probíhat. Na samotné stezce strašili další čtyři žáci z 9.A. Na chodbě byly rozmístěny svíčky, aby se navodila tajemná atmosféra. Chvílemi se tudy nesly opravdu strašidelné až děsivé zvuky. Děti si prošly stezku ve dvojicích a někteří odvážlivci to zvládli i sami. Ale ne všichni zvládli stezku projít až nakonec. Někteří se báli tak, že se rozbrečeli a na stezku vůbec nešli.

Celé odpoledne se povedlo a bylo úžasné. O tom svědčí i osobní poděkování paní učitelky a dětí z 5.A naší třídě a paní učitelce třídní z 9.A. Dokonce nám přinesly i bonbony!!

                                                                                     Jolana Hůrková 9.A

Mně se líbilo naše stanoviště Vampire Hunt. Byla tam skvělá atmosféra. Mám pocit, že na mě někteří žáci nezapomenou. Buď v dobrém nebo v nočních můrách. Vždy, když jsem vyšel ze třídy, tak jako by chodbu ovládl strach. Děti přede mnou utíkaly a ani na kus řeči se nezastavily. Takže za mě povedený Halloween.

                                                                                          Lukáš Foltin 9.A                                                          

Reakce rodičů

Dobrý den paní učitelko,

dovolte abych poděkovala za včerejší akci Halloween, sice jsem nebyla osobně přítomna, ale hodinové nadšené vyprávění mého syna mi stačilo, abych si udělala obrázek, že se akce vydařila. Ještě jednou děkuji všem, kteří akci připravili a prosím vyřiďte i pochvalu žákům z vyšších ročníků, jen více takový akcí.

Dobrý den,

Vyřiďte prosím pochvalu deváťákům – podle nadšených reakcí a překotného vyprávění děsivých historek ze školy, se jim akce moc povedla.