Školní kolo v sudoku


V posledních měsících roku probíhá již pravidelně na naší škole soutěž v Sudoku. Každá třída vyslala nejvýše tři zástupce, kteří ji reprezentovali. Soutěžilo se ve dvou kategoriích, z nichž dva první postupují do městského kola, které se koná v prosinci na ZŠ Sirotkova.

V kategorii žáků 6. a 7. tříd zvítězil Martin Blecha ze 7. B, který vyřešil všechny zadané úkoly bez chyby a s časovou rezervou, získal 208 bodů, což bylo maximum. Na druhém místě byl Michael Štěpánek, který získal 169 bodů a třetí místo vybojoval Daniel Nádvorník se ziskem 152 bodů, oba ze 7. B.

V kategorii 8. a 9. tříd zvítězil Jakub Kandrnál z 8. C s plným počtem bodů, který vše vyřešil za 36 minut, druhou příčku obsadila Adriana Loskorich z 9. C, která také vše zvládla správně vyplnit, potřebovala však více času. Bronzový stupínek patří Filipu Kalinovi z 8. A, který získal 160 bodů.

Ve fotogalerii uvidíte nejúspěšnější řešitele i zadání letošní soutěže, které si můžete zkusit vyřešit. Pokud byste chtěli trénovat na příští soutěž, navštivte stránky SUDOKU1 a SUDOKU2.