Městské kolo závodů v plavání


V úterý 29. listopadu se v bazénu naší školy konalo městské kolo závodů v plavání žáků a žákyň 3. až 5. ročníků, kterých se zúčastnilo 7 základních škol a celkový počet soutěžících byl 104 dětí.

Naši školu reprezentovalo 18 nejlepších plavců a na jejich výsledky v této soutěži můžeme být právem hrdí.

V kategorii 3. ročníků nejlépe uspěl Simeon Lozanov, který zvítězil v kategorii kraul a Hubert Mareček, který získal zlatou medaili v kategorii prsa. Z dívek byla nejúspěšnější Marie Bartoňová, která zvítězila v kategorii kraul. V kategorii štafet jsme získali bronzové medaile.

Z žáků 4. ročníků byl nejúspěšnější Hugo Honek v kategorii prsa, když obsadil krásné 3. místo. V kategorii dívky kraul i prsa získala stříbrné medaile Sofie Ludková a bronzové Barbora Horká. Štafeta 4. ročníků se umístila na 2. místě.

Nejstarší závodníci, tedy žáci 5. ročníků předvedli vynikající výkony a jak v kategorii kraul, tak i prsa zvítězil Vojtěch Poláček, 2. místo obsadil Marek Vrážel a bronz získal Viktor Polcar. V kategorii dívky kraul zvítězila Vendula Urbánková, která získala také stříbrnou medaili v kategorii prsa před Janou Dvořákovou s medailí stříbrnou. Štafetu 5. ročníků naši žáci s velkým časovým náskokem vyhráli.

Všem šikovným plavcům gratulujeme ke skvělým výkonům, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme další sportovní úspěchy.

Poděkování patří také všem organizátorům a rozhodčím z řad pedagogů naší školy.