Zpívající hvězdička a Superstar ŠD


Po třech „covidových“ letech se letos v naší školní družině opět hodně zpívá. Děti zpívají ve svých odděleních a ti největší fanoušci zpěvu také v pěveckém kroužku.

16. února se nejlepší zpěváčci ze všech oddělení zúčastnili celodružinové soutěže ve zpěvu „Zpívající hvězdička“. Soutěžilo se v sólovém zpěvu českých, nebo slovenských písniček ve dvou kategoriích – děvčata a chlapci 1. a 2. tříd v 1. kategorii a děvčata a chlapci 3. a 4. tříd ve 2. kategorii.  Pěvecké výkony hodnotila tříčlenná porota.

V první kategorii se na prvních třech místech umístili druháci Tomáš Zapletal, Kryštof Mikolášek a Marek Lukáš, z děvčat Josefina Jakubcová a Natálie Semerádová z druhých tříd a prvňačka Julie Staňková. Ve druhé kategorii zvítězila čtvrťačka Kristýna Šulcová a Simona Prudká ze třetí třídy.

Zpěváčci, kteří si vyzpívali 1. místo ve školní soutěži postoupili do obvodního kola Superstar ŠD, jenž se konalo 22. 2. na ZŠ Svážná.

Ve velké konkurenci žáků z ostatních škol naši žáci Tomáš Zapletal, Kristýna Šulcová a Natálie Semerádová podali velmi dobrý výkon. Natálka Semerádová obsadila velmi pěkné 3. místo.

Všem naším zpěváčkům gratulujeme a těšíme se na zpívání v dalších letech.

Tatiana Petříková