Tradice prvního místa dodržena


I letos pořádala naše škola ZŠ Arménská, okresní kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů (OVOV), pod patronací Šárky Kašpárkové. Celkově se okresního kola zúčastnilo 150 žáků z 9 různých základních škol. Bojovali v pěti různých disciplínách: trojskok, kliky, hod medicinbalem, švihadlo a volitelné plavání, dribling nebo běh na 1000 m. Technické disciplíny probíhaly v tělocvičně a běh na 1000 m se odehrál na školním hřišti.

Náš omlazený tým si vedl náramně skvěle ve všech disciplínách a postupně si šel za vítězstvím. Jako vždy se skládal ze 4 dívek a 4 chlapců, a tito žáci zároveň soutěžili i v jednotlivcích ve svých věkových kategoriích: Ema Zatloukalová 7.B (1. v jednotlivcích), Michaela Fedorková 7.B (3.), Valerie Zatloukalová 8.B (8.), Nikola Švancarová 8.B (10.); Adam Řiháček 8.B (1.), Oliver Hynek 8.B (4.), Yehor Kochetov 7.A (6.), Daniel Nádvorník 7.B (12.).

V soutěži jednotlivců si ve svých kategoriích vedli naši žáci také bravurně a z prvního, nebo druhého místa postoupili do krajského kola, jmenovitě: Valerie Vlková 9.B (1.), Barbora Dokoupilová 9.B (2.), Klára Šamánková 4.A (2.); Adam Dastych 9.B (1.), René Polák 5.A (1.), Hugo Honek 4.A (2.).

Ve výsledkové listině se neztratili ani další naši žáci, kteří také přispěli ke skvělým výsledkům… Sofie Ludková 4.A (3.), Francesko Polák 8.C (3.), Lucie Nečasová 8.B, Tereza Svobodová 7.B, Andrea Vichtová 7.C, Leontýna Hladká 7.B, Barbora Sitte 7.C, Vendula Urbánková 5.A, Lukáš Kopeček 5.B.

Velký dík patří pomocníkům z 8.A a z 8.B za jejich pomoc, učitelům TV z 2. stupně, kteří zkušeně zorganizovali a vedli svá stanoviště i kolegyním na prvním stupni, které vytipovaly a přihlásily budoucí hvězdy naší školy. Všichni tak přispěli k pohodovému a rychlému průběhu celé akce.  V konečném pořadí tým ZŠ Arménská s přehledem zvítězil s úctyhodným počtem 21 973 bodů a bezpečně postoupil do krajského kola OVOV, které se bude konat 23.5. 2023.

Vítězům a postupujícím gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů v krajském kole.

Mgr. Jaromír Krejčí