Matematická soutěž Pangea 2. stupeň


Bývá tradicí, že se na naší škole koná řada soutěží matematického charakteru a žáci mají o ně zájem. Oblíbenou je matematická soutěž Pangea, která probíhá od roku 2018 v online prostředí, kde žáci během jedné vyučovací hodiny řeší matematické úlohy z reálného života. Letos se jí zúčastnilo 105 žáků z celé školy. Každý soutěžící může na svém účtu zjistit, na kterém místě ve škole, v kraji a v celé republice se umístil.

Ty nejlepší jsme ocenili drobnými cenami. V kategorii šestých tříd zvítězil Eduard Kahle ze 6. B, druhé místo získala Hana Bierová z 6. A a třetí byl Martin Navrátil z 6. B. V osmých třídách patřil mezi nejlepší Oliver Hynek z 8. B, Filip Kalina a Hana Dohnalová z 8. A. Na nejvyšším stupínku žáků devátých tříd stanul Lukáš Odehnal, stříbro bral Radek Mesiarik, oba z 9. B a bronz získal Marek Musil z 9. C.

Kategorii sedmých tříd jsem si nechala na konec, jelikož mezi sedmáky zvítězil Martin Blecha ze 7. A. Martin byl šestý v Jihomoravském kraji a 32. v republice. Postupuje do celorepublikového finále, které proběhne v červnu v Nové budově Národního muzea v Praze. O výsledcích vás budeme informovat v letním čísle časopisu. Martinovi blahopřejeme a přejeme skvělý úspěch ve finále.

Druhý byl Daniel Nádvorník ze 7. B, který byl v kraji 12. a třetí místo získala Hana Mikušová ze 7. C, které připadlo 17. místo v kraji. Také velice pěkné výsledky.

Všem účastníkům děkujeme za účast a budeme se těšit v příštím roce na jejich skvělé výkony.

Ivana Coufalová