Krajské kolo OVOV a ZŠ Arménská


Letošní krajské kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů (OVOV) se opět konalo v Brně v areálu Moravské Slávie 23. května, do kterého postoupilo nejen družstvo, ale i jednotlivci z naší školy. Bojovalo se v šesti disciplínách: běh na 60m, skok daleký, hod míčkem, shyby, sedy-lehy a volitelné plavání, dribling nebo běh na 1000m.

Družstvo ve složení Michaela Fedorková, Ema Zatloukalová, Lucie Nečasová, Valerie Zatloukalová, René Polák, Dan Nádvorník, Adam Řiháček a Oliver Hynek se umístilo na krásném 4. místě  závodilo 16 družstev). V soutěži jednotlivců si nejlépe vedl Adam Dastych, který vyhrál svoji kategorii a postoupil do republikového kola. Na druhých místech se umístili: Ema Zatloukalová, Valerie Vlková, René Polák, na třetím místě Klára Šamánková, kteří ještě budou čekat, zda nepostoupí na počet bodů.

Velkou zásluhu na organizaci celých závodů měli i naši žáci z 8.A, 8.B a 9.B učitelé naší školy a posluchači FSpS, kteří pracovali jako rozhodčí a pomocníci na všech stanovištích. Všichni tak přispěli k pohodovému a rychlému průběhu celé akce. Všem závodníkům i pomocníkům děkujeme za skvělou sportovní atmosféru.

Mgr. Olga Švajdová