Poslední škola v přírodě na Prudké 5. – 9.6. 2023


Třídy: IX.A, IX.B, IX.C, VIII.B

Karolína Šedivá  9.A

Tohle byla naše poslední škola v přírodě, a tak jsme se snažili si jí co nejvíce užít. V pondělí ráno jsme vyjeli vlakem do Prudké. Hned jak jsme přijeli, jsme šli na oběd. Po obědě jsme se rozdělili na skupiny na ubytování. Ten den jsme měli celkem volno, zahráli jsme si nějakou hru a večer byla diskotéka, která se však moc nepovedla. Další den jsme začali trénovat na polonézu. Kluci měli turnaj ve fotbale a někteří odvážní žáci se dokonce koupali. Měli jsme i volno a užívali jsme si pohodu. Ve středu jsme měli hotovou další část polonézy. Učitelé pro nás připravili odpoledne hru po skupinách a večer jsme si opékali špekáčky a byli na stezce odvahy. Ve čtvrtek jsme jeli vlakem do Tišnova a pak šli pěšky do Předklášteří, kde jsme si prohlédli klášter Porta Coeli. V Tišnově jsme si mohli také nakoupit. V pátek jsme jeli domů. Byl to hezký týden, jen jsme si s holkama občas udělaly smutnou atmosféru, protože jsme vzpomínaly na všechny ŠVP a stále nám nedocházelo, že toto je fakt naše poslední.

Ingr Kryštof  9.A

Na školu v přírodě jsme jeli vlakem. Cestou nás napadlo, že všichni kluci ze třídy budeme společně na jednom domku. To nám skoro vyšlo, jen nebylo dostatek místa, tak tři kluci byli v chatkách s kluky z jiných tříd.

Na škole v přírodě jsme hráli různé hry, mně se nejvíce líbila vlajkovaná. Také jsme nacvičovali polonézu na ples deváťáků. Jeden den jsme šli na celodenní výlet, který jsem si osobně užil.

Na tuhle školu v přírodě budu velmi rád vzpomínat, protože tohle byl jeden z posledních zážitků s naší třídou a já si neumím představit, že tahle dlouhá a pro mě důležitá etapa života končí.

Veronika Hašková  9.A

Tak, a naše poslední ŠVP je za námi. 5.6. ráno jsme naposledy společně jeli vlakem na Prudkou. Všechny devítky a jedna osmička. Tu to čeká příští rok.

Hlavní náplní bylo nacvičování polonézy a plánování rozloučení deváťáků v tělocvičně školy. Ale samozřejmě nechyběly sportovní hry – vlajkovaná, pink -ponk, turnaj ve fotbale mezi třídami, volejbal, přehazovaná a další různé aktivity jako „kimovka“, morseovka, chození po stopách, kufr, pozměněný „srable“ a další.

Ve čtvrtek jsme jeli na výlet do Tišnova, kde jsme navštívili cisterciácské opatství Porta Coeli v Předklášteří. Po návratu do Tišnova jsme měli rozchod v obchodním centru. Opékání špekáčků, sezení u ohně a stezka odvahy se stalo každoroční tradicí. Užívali jsme si jedny z posledních společných chvil a děkujeme učitelům za nabitý program a krásný poslední pobyt v rekreačním středisku Prudká. Na Prudkou budeme všichni ještě dlouho vzpomínat.