Školní výlet 4. A a 5. A


V polovině měsíce června jsme se vydali na čtyřdenní plánovaný výlet do obce Havraníky poblíž města Znojma. Byli jsme ubytováni v menším příjemném kempu, který se nachází v těsné blízkosti NP Podyjí.

První den po příjezdu a ubytování jsme vyrazili na obhlídku okolí a přitom jsme absolvovali hru v terénu, při níž jsme plnili rozličné úkoly.

Následující den nás po bohaté a vydatné snídani čekala cesta do historického centra města Znojma. Prohlédli jsme si rotundu sv. Kateřiny a její okolí s malebnou vyhlídkou na údolí a přehradu na řece Dyji. Líbil se nám také kostel sv. Mikuláše a pohled na rozlehlé vinice, kterých je v této oblasti velké množství. Po obědě nás čekalo příjemné osvěžení v městské plovárně Louka. Užili jsme si skluzavky, tobogány, skokánky, ale i dovádění na přilehlém hřišti. Všechny celodenní aktivity nás příjemně unavily,  takže večer jsme všichni padli únavou.

Třetí den jsme opět strávili ve Znojmě. Tentokrát jsme navštívili znojemské podzemí, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o historii a někteří z nás se i trošku báli. Příjemná, a také fyzicky náročná byla procházka po naučné stezce Gránického údolí. Po návratu do kempu a večeři jsme si dál užívali večerní program…. zpívání za doprovodu kytary, opékání špekáčků, diskotéka a vrcholem večera byla stezka odvahy, kterou někteří nezvládli a utekli do chatky.

Náš pobyt velmi rychle utekl a po sbalení, úklidu a snídani jsme čtvrtý den odjížděli zpět do Brna.

Na náš zdařilý výlet budeme všichni dlouho vzpomínat a těšit se na další společné zážitky mimo školu.

Žáci 4.A