Plavecká disciplína posunula náš tým ZŠ Arménská mezi dvacítku nejlepších škol v ČR na Republikovém finále OVOV 2023


Pošesté v řadě se tým ZŠ Arménská probojoval na Republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů (OVOV). Dějištěm byl již tradičně areál Pod Palackého vrchem v Brně, kde se sešlo 40 nejlepších škol z ČR, což dalo dohromady 616 startujících dětí.

O nominaci našeho týmu, rozhodl bodový zisk z krajského kola, kterým jsme si zajistili postup. Naše družstvo čekaly 2 dny plné zábavy, atletiky, dřiny a sluníčka.

První den se před závody konal tradiční nástup, kdy žáci společně tvořili olympijské kruhy a nápis SPORT. Po seskoku parašutistů a oficiálním zahájení mohlo finále začít. Náš tým bojoval ve složení Lucie Nečasová, Nikola Švancarová, Valerie Zatloukalová z 9.B, Ema Zatloukalová z 8.B (v pořadí jednotlivkyň 29.), Adam Řiháček (v pořadí jednotlivců 13.), Oliver Hynek z 9.B, Yehor Kochetov z 8.A, René Polák ze 6.A (v pořadí jednotlivců 20.).

Ke skvělé atmosféře finále přispěl i bohatý doprovodný program, v jehož rámci si mohli soutěžící užít olympijskou interaktivní vesničku, či autogramiádu našich úspěšných olympioniků. Po oba dny podávali naši žáci úžasné výkony, kdy se hlavně 2. den naprosto vydali ze všech sil. Poslední volitelnou disciplínou jsme opět dokázali, že plaváním vládneme a odměnou pro nás byl úžasný skok o 11 pozic na celkově 19. místo v hodnocení družstev se 40405 body.

Před celým družstvem je třeba smeknout, sešla se úžasná parta, která se navzájem hecovala a povzbuzovala při každé disciplíně. Velkou nadějí do budoucna je René Polák, který již v šesté třídě předvádí výborné výkony. Děkuji celému týmu za skvělou reprezentaci naší školy.     

Mgr. Jaromír Krejčí