Tak trochu jiný „HOBIT“ aneb HOdiny BIologie pro živoT


Naši žáci se od října zapojí do nového online programu HOBIT („HOdiny BIologie pro živoT“), který vznikl pod záštitou MŠMT a vytváří ho Skupina veřejného zdraví Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Jedná se tedy o online výukový program určený pro žáky 2. stupně ZŠ. Cílem programu je naučit děti rozpoznávat a správně reagovat na příznaky závažných onemocnění a stavů. E-learning a interaktivní Hra o život reálně zobrazují akutní nemoci a způsob, jak správně vyhodnotit a reagovat na stav postižených.

V e-learningových kurzech jsou připravena tato témata: mozková mrtvice, srdeční infarkt, cukrovka a obezita, panika, Covid-19 a závislosti. Žáci kurzy budou absolvovat v hodinách přírodopisu a výchovy ke zdraví.

Na stránkách www.programhobit.cz naleznete plno zajímavých informací a další online aktivity, také se můžete zapojit do výzvy #actfast. Stačí, když si napíšete o poslání žlutého balónku Strokie, s ním se pak vyfotíte na zajímavém místě a fotku pak budete sdílet s hashtagem #actfast na instagramu či facebooku.

Doufáme, že se našim žákům bude toto zpestření hodin líbit, a hlavně že si z kurzů odnesou cenné zkušenosti, které se jim třeba jednou budou v životě hodit. Mgr. Monika Komárková