Adapťák 6.A v RS Prudká 18. – 20.9. 2023


Pondělí

Jak dny plynuly, tak se naše 6.A konečně dočkala svého vytouženého dne, odjezdu na Adapťák do RS Prudká. Bylo dobře, že jsme odjeli ze školy, takhle jsme si ještě něco užili.

Jeli jsme vlakem s jedním přestupem. Po příjezdu do střediska jsme šli k recepci, kde také byl malý bufet. Paní učitelky přinesly klíče od domků a šli jsme se ubytovat. Všechny holky bydlely v jednom domku a paní učitelky byly s kluky v domku hned vedle. Vybalili jsme si věci, napsali závady a pak jsme si prošli areál, abychom věděli, kam můžeme a kam ne. Po procházce jsme se rozdělili do skupin po 5, v každé skupince byli 2 kluci a 3 holky.

Oba dva dny jsme hráli celou řadu her, buď v těch skupinkách nebo všichni dohromady nebo třeba i ve dvou skupinách. Všechny hry byly zaměřené na podporu skupinové spolupráce a komunikace, na podporu vztahů a důvěry ve třídě. První den jsme hráli např. hru AB kláda, Lítačku, Molekuly, Oxford – Cambridge, kruh důvěry, vyvolávačku s míčem, fotbal. Za všechny soutěže jsme dostávali jedlé peníze, což bylo super.

Po večeři jsme měli táborák, opékali jsme si špekáčky, chleby, Marek si opékal i jablko. Když už byla úplná tma, říkali jsme si u ohně vtipy, hádanky, holky i zpívaly. Pak jsme hráli na schovku, která nás hodně bavila. Potom jsme šli do chatek a spát.

Druhý den jsme opět hráli celou řadu zábavných her ve družstvech – např. hry s vodou a kelímky, hry s pinponkovými míčky, s nafukovacími balónky, provlékání provázku oblečením, posouvání novin, běh ve dvojicích se svázanýma nohama, běhání pro barevné lístečky apod. Po večeři jsme hráli hru s baterkami, kdy jsme museli najít v areálu dvojici stejných masek. Večer, kdo chtěl, tak si mohl projít krátkou stezku odvahy.

Další den jsme se po snídani sbalili a vyrazili vlakem zpět domů.

Tři dny utekly rychle a moc jsme si je užili.

Eliška Jehličková 6.A

Jolana Hůrková, tř. uč.

Reakce žáků na Adapťák

Michal: Bavilo mě všechno, nejvíc mě bavila schovka.

Tomáš: Dobré špekáčky, ubytování, fotbal, celý Adapťák

Adéla: Nejvíc se mi líbila schovka, kterou jsme hráli večer a také hry s vodou. Celé to bylo hrozně super.

Kristýna: Nejvíc se mi líbila stezka odvahy a noční hra na schovávanou. Vše bylo super, nic bych neměnila.

Marek P: Ubytování v chatkách bylo dobré, jídlo mi chutnalo. Nejvíc se mi líbila schovka a fotbal.

Marek V: Dobrý fotbal, jídlo, hry, chatky.

Toni: Líbila se mi noční stezka, oheň, hry s vodou. Ale hlavně zábava, společné hry a kamarádi.

Olga: Líbily se mi hry s vodou, jedlé penízky, oběd, večeře.

Eliška: Areál byl krásný, dobrý nápad, že se hrálo o papírové peníze. Vážně jsem si adapťák užila, aktivity byly úžasné, hry, program byl promyšlený a to fakt cením, učitelé byli moc fajn.

Iveta: Líbila se mi schovka, vodní hry, sbírání barevných lístečků, veslice a večerní hra – přiřazování masek;  líbilo se mi i ubytování, opékání špekáčků, hry, prostě všechno, bylo to super.

Děkuji paní učitelkám za tři báječné dny. Moc jsem si to užila a dlouho na to budu vzpomínat