Kambodža, betlém a gymnastická tělocvična


Prosinec je měsíc, kdy se i ve škole promítá předvánoční čas a adventní období se snaží mnozí zpříjemnit mimoškolními aktivitami. Nejinak tomu bylo i ve třídě 6. C, která se vydala na zajímavou přednášku Planeta země 3000 Kambodža do Kulturního centra Babylon v Brně Veveří.

Tento výukový program navazoval na loňský o Srí Lance a lákal na další díl, který bude v příštím roce, o Chile. Cestou zpět do školy žáci navštívili adventní trhy v centru města, vyfotili se před betlémem i vánočním stromem na Dominikánském náměstí a těšili se na další den, kdy si u vánočního stromečku rozdali dárky, poslechli vánoční koledy a ochutnali cukroví. V pátek již v menším počtu se šesťáci přidali ke třídě 8. B a společně zavítali do tělocvičny Morendy Brno. Zde si po řádném rozcvičení zahráli pár her, zdolali překážkovou dráhu a vyzkoušeli gymnastické nářadí. Nejvíce se jim však líbilo v molitanové jámě. 

Předvánoční týden uběhl velice rychle, a to nejenom proto, že se školní lavice zaměnily za přednáškový sál, náměstí Brna či tělocvičnu. Všichni si to velice užili.

Ivana Coufalová