Obvodní kolo Superstar ŠD


Únor se v brněnských školních družinách probíhal ve znamení pěvecké soutěže Superstar ŠD. Nejlepší zpěváci a zpěvačky třech kategoriích (1. kategorie: chlapec a dívka 1. – 2. ročník, 2. kategorie: chlapec a dívka 3. – 4. ročník, 3. kategorie: chlapec a dívka 5. ročník) postoupili ze základního kola v jednotlivých školních družinách do obvodního kola. Vrcholem soutěže bylo městské kolo Superstar školních družin.

Letos 28. února poprvé proběhlo obvodní kolo Superstar ŠD na naší škole. Zúčastnilo se ho celkem 10 základních škol z našeho obvodu.

Za naši školu soutěžili: Petr Bartoň, 1.D, Julie Staňková, 2.A, Vira Berezka a Tomáš Zapletal ze 3.B.

Petr Bartoň s písní „Není nutno“ vyhrál krásné 3. místo v 1. kategorii. Největším překvapením bylo 1. místo Tomáše Zapletala ve 2. kategorii, který si vybral moderní píseň s příhodným názvem „Písnička“ od interpretů Pavla Calty a Pokáče. Tímto vítězstvím v obvodním kole Tomáš postoupil do městského kola, které se konalo 6. března na ZŠ Antonínská v Brně. Zde zopakoval svůj úžasný pěvecký výkon a vybojoval opět krásné první místo. Blahopřejeme a těšíme se na další úspěšný rok v soutěži Superstar ŠD.

Mgr. Veronika Vídeň