Kurz na Bečvě


V týdnu od 10. do 15. 3. se žáci naší školy zúčastnili sportovně – turistické akce na Horní Bečvě v penzionu Labyrint. Na kurz jsme vyrazili v neděli a po brzkém příjezdu se ubytovali. Následoval krátký výlet, během kterého jsme našli poslední zbytky sněhu. Využili jsme jej ke sněhové bitvě.

            V pondělí nás utahal výlet do okolních kopců, při kterém jsme zkoumali místní vegetaci, odpoledne pak následovaly skupinové aktivity pétanque, běh s úkolem zapamatovat a přiřadit různé tvary, ale především trénink střelby ze vzduchovky na terče ve vzdálenosti deseti metrů.

            Úterní program byl věnovaný poznávání významné místní atrakce, a to skanzenu Valašské muzeum v přírodě, které se nachází na břehu řeky Bečvy v Rožnově pod Radhoštěm. Počasí pod mrakem zapříčinilo, že v samotném areálu bylo téměř liduprázdno, a proto jsme si návštěvu užili daleko více. Nechybělo ani poznání místního náměstí a přeprava zdejšími autobusy.

            Ve středu dopoledne se na okolí snášel déšť, proto jsme využili situaci k naučení starých dobrých her – lodí a piškvorek. Brzké odpoledne jsme strávili v bazénu, a jakmile se venku udělalo hezky, šli jsme na výlet k vodní nádrži v Horní Bečvě. Našli jsme u ní workoutové hřiště a hned jsme je museli vyzkoušet a pořádně si zaposilovat.

            Čtvrtek byl ve znamení běžecké a střelecké disciplíny suchého biatlonu, při kterém jsme zužitkovali střelecké umění pilované v předešlých dnech. Poté jsme si zahráli vybíjenou a vlajkovanou. Kdo měl zájem, mohl vyzkoušet slackline. V pátek jsme už naneštěstí museli jet zpátky do Brna, ve kterém začalo to pravé jaro.