Hurá družina!


Děti ve školní družině – VI. oddělení

Školní družina nemusí být jen nuda. Děti si hrají, tvoří, malují, soutěží, závodí, učí se spolu komunikovat, řeší různé situace. V rámci naší celodružinové hry „Světem křížem krážem“ děti pomocí tabletů cestují, vyhledávají zajímavosti daných zemí a tvoří takzvané letáčky na cestu do této země – lokality. Následně musí ve skupince odprezentovat svoji práci, snaží se nás ostatní zaujmout a představit nám, co vytvořily.   Musím říci, že jsou moc šikovné a práce je baví. 

Hlavně práce s tablety. Letos jsme si ve družině připomínali Mezinárodní den Downova syndromu neboli Ponožkový den. Ten připadá na 21. března. Děti si měly přinést barevné ponožky a představit je 😊.

Abych to shrnula, v družině je celý rok pořád co dělat. Např. v zimě, když napadl sníh, děti stavěly sněhuláka, jezdily na lopatách. Pořádáme karnevalové plesy, tvoříme na sv. Valentýna, k MDŽ, na Velikonoce a spoustu dalších aktivit,  které je do konce školního roku ještě čekají.  Vše můžete posoudit na přiložených fotografiích.  

Ivana Cupalová

vychovatelka