Klokan přiletí v červnu


Tato známá hláška z filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku nemá s naším Klokanem nic společného. Klokan na naší škole je Klokan matematický. Jako každý rok se žáci od třetího do devátého ročníku zapojili do mezinárodní soutěže s tímto názvem, která se píše ve všech zemích v jeden jediný den, vždy v pátek, pár hodin po příchodu jara. Letos připadl termín na 22. března. Na druhém stupni se soutěžilo ve dvou kategoriích, Benjamín a Kadet. Nejúspěšnějšími řešiteli se v kategorii žáků 6. a 7. tříd stali Martin Navrátil ze 7. B, stříbro získal Tomáš Chudík z 6. A a na třetím stupínku stanula Hana Bierová ze 7. A.

V kategorii žáků 8. a 9. ročníků získal nejvíce bodů Martin Novák z 9. B, na druhém místě skončila Barbora Sitte, na třetím David Relovský, oba jsou z 8. C.

Všem žákům, kteří našli odvahu a přihlásili se do soutěže, děkujeme za účast, úspěšným blahopřejeme a budeme se těšit na příští matematické klání.

Za kabinet matematiky Ivana Coufalová P.S. Věděli jste, že na světě existuje mimo našeho matematického klokana ještě přibližně 54 druhů klokanů v 11 rodech?