Bronzový stupínek týmu a 2x individuální prvenství na okresním kole OVOV


Jako již tradičně se konalo okresní kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů (OVOV) u nás na ZŠ Arménská. Letos to vyšlo na poslední březnovou středu před Velikonocemi. Tento rok byla povolena účast v družstvech i žákům devátých tříd, a také proto se u nás sešlo celkem 220 soutěžících z 11 různých škol. Záštitu nad tímto sportovním dnem převzala mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková, která spolu s panem ředitelem zahájila celou akci.

Žáci bojovali ve 4 disciplínách, konkrétně v trojskoku, skoku přes švihadlo, v leh/sedech a v hodu medicinbalem, který se konal venku na školním hřišti. Výsledky z těchto disciplín se sčítali a dvě školy s největším počtem bodů se mohli těšit na postup do krajského kola v soutěži družstev.

Naši školu reprezentovalo celkem 28 žáků, z toho byla 2 družstva a ostatní bojovali v kategorii jednotlivců ve svých ročnících. A družstvo ve složení Adam Řiháček (2. v jednotlivcích – jistý postup), Oliver Hynek (9.) oba z 9.B, Yehor Kochetov (13.) z 8.A, René Polák (1. místo, úžasný výkon – jistý postup) z 6.A, Ema Zatloukalová (2. – jistý postup) z 8.B, Valerie Zatloukalová (6. – jistý postup), Lucie Nečasová (9.), Nikola Švancarová (13.) všechny z 9.B, se umístilo na krásném 3. místě  a doufejme, že na body, kterých jsme získali velký počet, budeme slavit postup celého týmu do krajského kola, což záleží na výsledcích ostatních okresních kol v kraji. Jistý postup také mají garantovaný jednotlivci, kteří podali vynikající výkony: Sára Zatloukalová z 5.B (2. ve své kategorii) a Simeon Lozanov ze 4.C, který předvedl skvělý výkon a zvítězil ve své kategorii – gratulace.

Za úžasné výkony se sluší poděkovat i dalším žákům naší školy: Leontýna Hladká z 8.B, Linda Spáčilová ze 7.C, Hana Bierová, Julie Horká obě ze 7.A, Eliška Hladišová ze 7.B, Antonie Šťastná ze 6.A, Adéla Strnadová a Kristýna Dastychová obě ze 6.B, Klára Šamánková z 5.A, Marie Bartoňová ze 4.B, Vojta Kučera a Michal Raus oba z 8.B, Albert Hynek a Viktor Vopálka oba ze 7.B, Jakub Dufek z 5.B, Hugo Honek z 5.A, Hubert Mareček ze 4.C, David Compel ze 4.B.

Velké díky také patří sehranému týmu učitelů ZŠ Arménská, kteří měli na starost jednotlivá stanoviště a v neposlední řadě i pomocným četám našich žáků z 8.A, 8.B a části 8.C, kteří se podíleli na bezproblémovém a hbitém průběhu celé akce.

Celé okresní kolo se velmi vydařilo, žáci předvedli skvělé výkony a už teď se těšíme na další taková klání…

Mgr. Jaromír Krejčí