Pangea? A co to je?


Již 11. rokem probíhá tato matematická soutěž, určená pro žáky, kteří rádi řeší slovní úlohy, úlohy z reálného života, letos s tématy Kinematografie a Sport. Nabízí možnost účasti žákům od 4. do 9. ročníku. Naše škola využívá možnost online účasti, kde žáci zaznamenávají své výsledky z 15 úloh do počítače.

V kategorii nejmladších žáků se na prvním místě s počtem 38 bodů umístila Adéla Brodská ze 4. A, druhý byl Hubert Mareček ze 4. C a třetí místo získal Jan Hubáček, 4. A.

Mezi žáky 5. tříd zvítězila Karolína Fedorková, druhé místo získal Matyáš Maňoušek, oba z 5. B, třetí příčku obsadila Mylana Popova z 5. A.

V kategorii 6. tříd se z žáků na prvním místě umístili se shodným počtem bodů 4 žáci, Dominik Matěj Bubla z 6. C, Tomáš Vráblík ze 6. B, Kristýna Fišerová a Lukáš Prudký, oba z 6. A.

Mezi žáky 7. tříd zvítězil Filip Tošnar ze 7. A, druhý byl Martin Navrátil, třetí Eduard Kahle, oba ze 7. B.

Mezi osmáky byl nejlepší Jakub Zatočil, který se 47 získanými body umístil na 197. místě z celé České republiky (14 576 účastníků) a 35. v kraji. Stříbrnou příčku obsadila Sofie Sovinská a třetí byl Lukáš Kašpárek, oba z 8. C.

V kategorii nejvyšší, tedy mezi žáky, kteří se v danou dobu připravovali na přijímací zkoušky, vyhrál Adam Řiháček, za ním se umístil Martin Novák, oba z 9. B. Třetí místo obsadila Barbora Šusterová.

Celkem soutěžilo 111 účastníků ve všech kategoriích.

Všem účastníkům i těm neoceněným blahopřejeme a budeme se těšit někdy příště s těmi, kteří naleznou odvahu a přihlásí se k matematickému klání.

Mgr. Alena Procházková, Mgr. Ivana Coufalová