Stolařina je prima


V pondělí 13. května jsme byli v Lužánkách na výukovém programu Stolařina ta je prima. Přivítaly nás místní kočky. Vyráběli jsme deníček. Pro koho? To zatím nemůžeme prozradit. Jisté ale je, že bez nich bychom nebyli na světě 🙂

Jak se to dělá?

1. Plát dřeva jsme rozměřili na poloviny a rozřezali pilkou. Moc se nám hodilo, že jsme se

    v geometrii naučili rýsovat úsečku, měřit, vyznačovat body.

2. Přehnuli jsme pět papírů na půlku a naskládali je na sebe.

3. Vyvrtali jsme čtyři díry do dřeva a papíru (zároveň, aby nebylo moc práce).

4. Provázky jsme svázali dřevo a papír.

5. Na deník jsme nakreslili a vypálili obrázek. Jak kdo chtěl.

Potřebné nářadí a pomůcky: tužka, metr, pilka, stolní vrtačka, akuvrtačka, brusný papír, provázky, svorky, ochranné brýle, fixy, vypalovačka.

V polovině programu jsme si udělali svačinovou přestávku. Vyšli jsme na zahradu. Venku svítilo sluníčko a voněla posečená tráva. Zvědavě nás pozorovala zvířátka – kozy, slepice, morčata. Svačinu jsme jim ale nenabídli. Víme, že se nemají krmit. Králíci si na své svačině pochutnávali v králíkárně.

Paní lektorka nás moc chválila, že nám jde práce pěkně od ruky. My si zase pochvalujeme skvělý program, úžasnou dílnu (takovou bychom si také přáli, pane řediteli 🙂

Těšíme se, že tam zase někdy půjdeme.

My, kluci a holky, co spolu chodíme do 2.B

Vítek (autor postupu práce), Miki, Ondra, Domča, Jirka, Šimon, Marťa, Kája, Štěpán, Anička, Barča, Marky, Berča, Áďa, Sofi, Bára (společně všechno ostatní), p. uč. Robková (hlídačka chyb)