Olympijský víceboj: Krajské kolo přineslo skvělé výkony i překvapení


Dne 13. května se na atletickém stadionu Moravské Slavie konalo krajské kolo Olympijského víceboje. Do soutěže se zapojilo celkem 217 závodníků, kteří reprezentovali 15 družstev z různých škol. Bojovalo se nejen o medaile, ale i o čest a slávu, což přineslo mnohé dramatické momenty a nezapomenutelné zážitky.

Soutěž zahrnovala čtyři povinné disciplíny: běh na 60 metrů, hod míčkem, skok daleký a shyby. K těmto disciplínám se přidala ještě jedna volitelná, kterou si každý závodník mohl zvolit dle svého zaměření a schopností. Na výběr byly tři možnosti: plavání, dribling nebo běh na 1000 metrů. Tato rozmanitost umožnila sportovcům předvést své schopnosti naplno a ukázat své silné stránky.

Družstvo naší školy ve složení Ema Zatloukalová, Leontýna Hladká, Lucie Nečasová, Nikola Švancarová, Oliver Hynek, Vojta Kučera, René Polák a Yehor Kochetov se v této silné konkurenci rozhodně neztratilo a předvedlo vynikající výkony. V celkovém hodnocení týmů se naše škola umístila na krásném 4. místě, což je velký úspěch vzhledem k počtu a kvalitě zúčastněných týmů.

Individuální výkony našich sportovců byly rovněž výjimečné. Dva naši závodníci – Ema Zatloukalová a Sára Zatloukalová se umístili na vynikajícím 2. místě ve svých kategoriích, což svědčí. Další dva sportovci Simeon Lozanov a Oliver Hynek se také postavili na stupně vítězů a získali bronzové medaile za své 3. místo.

Úspěchy našich závodníků jsou obrovskou motivací pro ostatní žáky, která se už teď těší na příští ročník. Všem zúčastněným patří velká gratulace a poděkování za reprezentaci školy.

Těšíme se na další sportovní úspěchy a věříme, že příští rok se nám podaří dosáhnout ještě lepších výsledků.

Olga Švajdová