Pohár rozhlasu s Českou spořitelnou


V květnu se žáci druhého stupně účastnili atletických závodů – Poháru rozhlasu s Českou spořitelnou. Ve čtvrtek 2. 5. 2024 se uskutečnilo obvodní kolo, kterého se zúčastnilo 48 žáků z naší školy. Závody se konaly na stadionu Pod Palackého vrchem, v areálu VUT v Brně. Žáci byli rozděleni do 4 kategorií.

V kategorii mladší žákyně a mladší žáci (6.-7.ročník) soutěžili v disciplínách skok vysoký, skok daleký, hod kriketovým míčkem, běh 60 m, běh 1000 m chlapci a běh 600 m dívky a štafeta 4 x 60 m. V kategorii mladších žáků se na medailové pozici za jednotlivce umístil Viktor Vopálka ze 7.B, který hodil kriketovým míčkem více jak 50 m. Za zmínku stojí také výkon Radka Vrážela ze 7.B, který překonal ve skoku vysokém výšku 1,38 cm. Samozřejmě i ostatní výkony chlapců byly zdařilé, a to jim zajistilo celkově 2. místo v družstvech a postup na okresní kolo.           V kategorii mladších žákyň jsme také viděli zdařilé výkony, bohužel to na postup do okresního kola nestačilo. V jednotlivcích byli nejúspěšnější Viktor Vopálka 7.B – hod kriketovým míčkem, 1.místo, Radek Vrážel 7.B – skok vysoký, 5.místo a skok daleký, 4.místo, Antonie Šťastná 6.A – běh 600 m, 5.místo.

Kategorie žáci a žákyně (8.-9.ročník) soutěžili v disciplínách skok vysoký, skok daleký, vrh koulí 4 kg chlapci, vrh koulí 3 kg dívky, běh 1500 m chlapci a 800 m dívky a poslední disciplínou byla štafeta 4 x 60 m. Družstvo žáků se umístilo na 4.místě a čekalo, zda jim bodový zisk zajistí postup do okresního kola. Bohužel to žákům ani žákyním, které se umístily na 5. místě, tentokrát nevyšlo a do okresního kola nepostoupili. V jednotlivcích byli nejúspěšnější Adam Řiháček 9.B – vrh koulí, 4.místo, Oliver Hynek – 9.B vrh koulí, 5.místo, Filip Kalina 9.A – běh 60 m, 4. místo, Lukáš Janík 9.A – běh 60 m, 6. místo a Lucie Nečasová 9.B – vrh koulí, 5.místo.

Postup do okresního kola si tedy zajistilo jen družstvo mladších žáků. S těmi jsme vyrazili 16. 5. 2024 opět na stadion Pod Palackého vrchem v Brně. Někteří žáci byli v této soutěži benjamínci a byla to jejich první zkušenost s tímto typem závodu. I přes snahu žáků a jejich zdařilé výkony se družstvo umístilo na krásném 5. místě v okresním kole. Kluci ale měli z umístění radost, a to je nejdůležitější.

Žákům i žákyním děkujeme za zodpovědný přístup ke sportovním akcím a vážíme si, že reprezentují naši školu.

Mgr. Alexandra Koupilová