Adéla Compel jako Hlas Česka 2024


Hlas Česka je česko-slovenská pěvecká soutěž pro všechny od 8 do 99 let. Soutěžící, kteří se do soutěže přihlásili, si mohli vybrat, v jaké kategorii chtějí soutěžit. Na výběr měli tyto kategorie: klasický zpěv, moderní zpěv, komorní zpěv, vlastní tvorba. Výběrová kola moderní zpěv a vlastní tvorba se konala v Brně, Krnově, Praze a na Slovensku ve Veľkém Zálužie.

Výběrového kola v Brně, které proběhlo 20. dubna v Divadle Radost, se zúčastnila z naší školy Adéla Compel, žákyně 7. C. Adéla soutěžila v kategorii Moderní zpěv 11–14 let, na soutěž si připravila píseň You Are the Reason.

V den soutěže se všichni soutěžící v 11 hodin zaregistrovali a dostali číslo, pod kterým pak vystupovali. Adéla dostala číslo 5. Pak si mohli vyzkoušet zazpívat svoji píseň na mikrofon v malém sále a ve 12:15 začala soutěžní vystoupení.

Adéla vystupovala jako pátá. Nejdříve představila sebe i vybranou píseň. Na své pěvecké vystoupení měla pouze 2 minuty, pak byla píseň stažena zvukařem. Její výkon i výkony všech soutěžících hodnotila pětičlenná porota.

Adéla krásně zazpívala svoji píseň a byla právem porotou ohodnocena na jedničku. Jeden z porotců ji ohodnotil těmito slovy: „Adélko, mě strašně baví tvoje barva hlasu ve středních polohách, úplně jsem se do toho zamiloval. Na svůj věk máš i hezké spodní tóny, ono je to dost hluboko, ta písnička. Opravdu krásná barva hlasu, moc se mi líbil tvůj projev, moc se mi to líbilo.“

I já naprosto souhlasím s hodnocením poroty, Adélka předvedla skvělý výkon, suverénně a skvěle zazpívala svoji píseň a patří jí ještě jednou velký potlesk. Děkujeme.

V posledních dnech nám přišla krásná zpráva: Adéla se svým výkonem zabojovala a porotu opravdu zaujala, což jí přineslo postup do semifinálového kola v Praze, které se bude konat v září 2024. Budeme jí držet palce!