Škola v přírodě v Prudké


Naše třída 7. A společně se 7. B a 6. B jsme 14. 9. v 8 hodin ráno vyjeli na suprovou školu v přírodě, na kterou jsme se všichni moc těšili. Jeli jsme tramvají na nádraží a odtud jsme jeli vlakem do Tišnova, kde jsme ještě přestoupili na jiný vlak a tím už jsme dojeli do cíle. Už jenom samotná cesta byla super a byla sranda. Náš cíl bylo rekreační středisko Prudká, kde už jsme jednou byli, ale je to už dost dlouho a úplně jsme zapomněli, jak je to tam nádherný.

Ubytování bylo trochu zdlouhavé, ale kdo si počká, ten se dočká. A my se dočkali krásných a útulných chatek. Bylo tam vše, co je v takové chatce potřeba. Kolem chatek byl hluboký les a obecně krásná příroda. Areál byl ale celý dobrý a hlavně dost velký. Chatky nebyly jediná možnost na ubytování. Byly tam i domky a pokoje v budově. Jídelna, společenská místnost i bufet tam samozřejmě byly také. Ale z čeho jsme měli opravdu velkou radost, byl velký úžasný bazén. Protože bylo krásné počasí, byli jsme se hned první den koupat. Voda byla sice studená, ale když bylo tak krásně, museli jsme toho využít a bylo to skvělé.

Tento první den jsme se rozdělili do týmů a užívali jsme si. Běhali jsme po lese, hráli hry, ale měli jsme i volno. Bylo to boží. Večer jsme šli na první dobrou večeři a když se setmělo, hráli jsme hru s baterkami. Každý den byl pro nás připraven jiný program. V úterý jsme vstávali v 7:30 a šli jsme na snídani. Po snídani jsme v 9 hodin měli nástup na učení, a to každý den! Odpoledne byly pro nás připraveny nějaké hry, koupání v bazénu a večer stezka odvahy. Ve středu jsme jeli na výlet na Pernštejn, kde jsme měli i prohlídku hradu. Večer byla ta nejlepší diskotéka, kterou jsem zažila. Repráky duněly, děti zpívaly a bylo to super. Prostě diskotéka jak má být.

Ve čtvrtek byl sportovní den, kde jsme chodili v týmech po stanovištích a soutěžili. Hráli jsme i vlajkovanou, ale nejvíce napínavé bylo přetahování lanem. Večer bylo vyhlášení celotýdenních her, opékání špekáčků a ještě i poslední diskotéka.

Ten týden utekl hrozně rychle a moc jsme si ho užili.

Veronika Hašková a žáci 7.A